PRZYTULNY MOKOTÓW

Go back

Najnowsza realizacja to duże mieszkanie położone na warszawskim Mokotowie.

Niewielkie zmiany w układzie salonu, otwarcie kuchni i przebudowa toalety sprawiły, że wnętrze jest jasne i przestronne.

Mała kuchnia po otwarciu jej na salon, zyskała bar śniadaniowy, podkreślony geometryczną lampą. Jej wzór ciekawie nawiązuje do betonu architektonicznego na ścianie obok.

Neutralne oświetlenie, jasne zasłony i beżowy dywan tworzą bazę. Zachowawczą kolorystykę mieszkania przełamują żółte elementy w toalecie oraz centralny punkt mieszkania – betonowa kostka, którą akcentują ciemne listwy i drzwi.

Zaraz przy wejściu zadbaliśmy o miejsce do przechowywania. Garderobę zamknęliśmy lustrzanymi frontami, przeciągając ten element na ścianę powyżej, co optycznie powiększyło przestrzeń. Wolną ścianę wypełnia przyciągający uwagę wieszak.