GEOMETRIA KONTROLOWANA

Powrót

Z przyjemnością pokazujemy Wam realizację mieszkania w apartamentowcu przy ul. Sikorskiego we Wrocławiu. Wnętrze z pozoru proste, tak naprawdę pełne jest geometrycznych form i wzorów. A geometrię to my lubimy 🙂

Konsekwentnie widać ją na każdej płaszczyźnie, czy to pionowej, czy to poziomej… Dużo się tu dzieje, zbiegają się linie, kontrastują faktury, miękkie formy przełamują surowe. Mieszkanie jest przestronne i daje możliwość popisu. W takiej przestrzeni można bawić się w różnorodność.

Sypialnia urządzona jest „na miękko”, delikatnym oświetleniem celuje w ciemniejsze tony, właściwe dla strefy odpoczynku. Ściana u szczytu łóżka dostała dekoracyjną, metaliczną tapetę, która koresponduje z fakturą wezgłowia. Z kolei podobny wzór „kropek” pojawia się w łazience oraz na dywanie w salonie. W łazience zachowaliśmy monochromatyczność, urozmaicając ją płytkami we wzór barwionego betonu i kamienia. Dopełnieniem armatury jest minimalistyczna biała lampa.
Salon zaś to królestwo czystej formy, dzięki pasom na ścianach i odpowiadającym im naprzeciw lustrom oraz stolikom w czarnej ramie. O ile można tu zauważyć ciemne elementy na białym tle, o tyle w kuchni następuje totalny przewrót. Czarny podwieszany sufit + takież ściany kreują osobną przestrzeń.

Czy to rozwiązanie tylko dla odważnych? Sami oceńcie!