KAPSUŁA CZASU

Powrót

Zapraszamy w podróż do przyszłości!
To futurystyczne mieszkanie jest jak kapsuła z filmów o podróżach w czasie.

Przez zastosowanie prostej kolorystyki i jednorodnych materiałów stworzyliśmy wnętrze przestronne i spójne. Klient chciał, aby nasz projekt oddawał jego charakter i pasje. Dominują tu więc proste formy, podkreślone przez instalacje świetlne. Nastrój surowego minimalizmu zbudowaliśmy dzięki ukryciu wszelkich zbędnych elementów – podobnie jak na statku kosmicznym, nie ma tu miejsca na dekoracje. Biel i czerń przenikają się, niczym siły dobra i zła dawno temu w odległej galaktyce, a wtórują im delikatne akcenty czerwieni i błękitu.

Salon z kuchnią stanowią otwarty plan z wyraźnie geometryczną zabudową. Najbardziej wyrazistym elementem jest tu podwieszony sufit z czarnymi wyżłobieniami, w których skryliśmy reflektory. Kącik tv to wykuta w czarnej bryle prawdziwa stacja dowodzenia. Zwróćcie też uwagę na niebanalną kuchnię. Piękna jodełka z czarnych płytek wyszła tak efektownie dzięki zabiegowi inwersji – jasne szafki + ciemne tło, to niecodzienne rozwiązanie. Łazienka to znów kontrastowe wnętrze z wielopłaszczyznowym sufitem, na którym światło gra z własnym odbiciem. Inaczej dzieje się w sypialni, której stonowana aranżacja ma służyć maksymalnej regeneracji organizmu. Delikatne światło spływa z pierścieni na miękkie gniazdo łóżka. To jedyne miejsce, w którym nie postawiliśmy na zastrzyk energii, ale na błogi relaks. Cóż, w takiej przestrzeni można poczuć się… kosmicznie.
May the force be with you.