WYBRZEŻE WYSPIAŃSKIEGO

Powrót

Tym razem pod nasze skrzydła trafiło mieszkanie położone w samym centrum, tuż przy brzegu Odry. Zostało zaprojektowane w stonowanych szarościach, z delikatnymi niebieskimi odcieniami błękitu, przełamanymi ciepłym, dębowym odcieniem podłogi.

Sercem apartamentu jest aneks kuchenny, oddzielony półwyspem od salonu. Ścianę przy sypialni udekorowaliśmy laminatem imitującym beton, a także paskami lustra, które subtelnie odbijają światło. Delikatna ażurowa ścianka oddziela zabudowę kuchni od części wypoczynkowej. Pojawia się także przy zabudowie TV.

Spokojna łazienka wzbogacona została o zabudowę w kolorze jasnego drewna. Aby pozostawić łazienkę lekką i funkcjonalną, przenieśliśmy pralkę do zabudowy kuchennej.

Tapeta z motywem chmur nadała niewielkiej sypialni głębi. Przyznacie, że powiększa optycznie przestrzeń? 🙂